schouderklachten

De schouder is een complex gewricht dat is samengesteld uit verschillende botten en spieren. De stabiliteit in het schoudergewricht is sterk afhankelijk van de werking van vier verschillende spieren. Het blijkt soms lastig om de oorzaak van schouderklachten te achterhalen en bezoekt een patiënt verschillende zorgverleners. Het bezoek aan verschillende zorgverleners kost veel tijd en leidt soms tot verschillende diagnoses. Daarom zijn wij lid van SchouderNet, dit is een netwerk van fysiotherapeuten in de regio van het Deventer Ziekenhuis. Het doel van het schoudernetwerk is om de zorg voor patiënten met schouderklachten beter op elkaar af te stemmen en zo patiënten de best mogelijke zorg te bieden.
SchouderNet is een netwerk van eerste en tweede lijn fysiotherapeuten in de regio van het Deventer Ziekenhuis.

Het opzetten van het SchouderNet is een initiatief van het SchouderTeam van het Deventer Ziekenhuis. De doelstelling van het SchouderNet is om de zorg voor patienten met schouderklachten, gedurende de gehele klachten- of herstelperiode, beter op elkaar af te stemmen. 
In 2006 is er een start gemaakt met de selectie van de netwerkleden. Alle netwerkleden hebben de schoudercursus gevolgd welke gegeven is in het Deventer Ziekenhuis door Saxion Hogeschool in samenwerking met het SchouderTeam van het Deventer Ziekenhuis. Tevens hebben alle netwerkleden meegelopen met het schouderspreekuur.

Alle netwerkleden zijn kwaliteitsgeregistreerde fysiotherapeuten. De netwerkleden komen 4 keer per jaar bij elkaar om kennis uit te wisselen en protocollen en producten te ontwikkelen t.a.v. een zo goed mogelijk afgestemde zorg voor de patiënt met schouderklachten.

fysiothertr;

Gebouwd in eigen beheer | Copyright © 2013 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.